top of page

Onderhoud

Om de zadeldekken schoon te houden kunt u af en toe met een zachte borstel de binnen kant afborstelen. Dit zal de meeste vuil eraf halen, om hem echt helemaal weer schoon te maken zal deze gewassen moeten worden.

Indien de zadeldek nat is geworden van zweet of regen, hang hem dan op dat hij goed kan luchten. Hierdoor zal deze zo snel als mogelijk droog zijn zodat hij weer gebruikt kan worden.

mg-7730-bewerkt.webp
DSC_0108 _edited_edited.jpg

Wasvoorschrift

Zadeldek

Voor dat je de zadeldek in de was doet, kunt u het beste eerst een borstel over het dekje heen halen om het grove vuil eraf te halen.

U kunt de zadeldek eventueel wassen in een waszak, het beschermt de zadeldek van eventuele beschadigingen van de wasmachine. Hiernaast beschermt het ook de wasmachine van alle haren. 

De zadeldekken moeten gewassen worden op 30 graden en 800 -1000 toeren, met een beetje wasmiddel. Indien niet kan er permanente schade optreden aan de zadeldek. 

Niet in de droger! Dit kan het Faux Suede beschadigen.

Na het wassen de zadeldek goed uithangen en laten drogen, hierna is deze weer klaar voor gebruik!

Wasvoorschrift

Sokken

Voor een zolang mogelijk behoud van de kleuren, adviseren wij om de bamboe sokken op kleur te sorteren. Was ze met het juiste wasmiddel (kleur, donker of wit).

 

Wassen op 30°C of 40°C graden is voldoende, hogere temperaturen kunnen de bamboevezels aantasten. Onze  sokken zijn al van nature zijdezacht, dus is het gebruik van een wasverzachter niet nodig.


Gebruik nooit chloor of bleekmiddelen tijdens het wassen van de bamboe sokken. Dit tast de bamboevezel aan en kan de duurzaamheid hiervan sterk beïnvloeden.

 

Met de juiste was instructies krimpen de bamboe sokken nauwelijks, en blijven ze lekker elastisch.

 

Bij twijfel kun je een centrifugestand aanhouden van maximaal 600 toeren.

DSC_0342.webp
bottom of page