top of page

Hoe maak je zelf paardensnoepjes?

Hoe leuk is het om je beloningen te maken voor je paard? Een lekkere snack om te laten zien hoeveel jij je paard waardeert.


Waarom is het handig om zelf paardensnoepjes te maken? Vaak wordt gezegd "weet wat je eet", en met paarden geld dat ook. Als je ze zelf maakt weet jij precies wat erin zit!


Ga gezellig in het weekend met vriendinnen aan de slag met onze favoriete recepten. Er zijn veel verschillende recepten te vinden op het internet, hieronder staan onze favoriete recepten.


Let op met de hoeveelheid snoepjes die jij je paard geeft, in deze recepten zit suiker en zijn beperkt houdbaar.


Fruitige paardensnoepjes Benodigdheden:

  • 3 appels

  • 2 rijpe peren

  • 200 gram honing

  • 500 gram havervlokken

  • Bakpapier/bakplaat

  • Rasp

  • Mengkom


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 ° C. Leg alvast wat bakpapier op de bakplaat. Heb je geen bakpapier, gebruik dan een bakplaat en vet deze in. Rasp de peren en appels met een fijne rasp. Meng de havervlokken met de honing en voeg toe aan de peren en appels. Meng alles door elkaar tot er een taai deeg ontstaat. Vorm het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot broodjes en snijd in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter dik. Vorm de stukken tot de grootte van een twee euromunt en leg ze op de bakplaat.

Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven en laat aansluitend afkoelen.


Bron: Paardensnoepjes zelf maken - ehorses Magazine


Appelpaardensnoepjes (lekker gemakkelijk) Benodigdheden:

  • 1 Appel

  • Appelstroop

  • Paneermeel

  • Bakpapier/bakplaat

  • Rasp

  • Bakpapier


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 140 ° C, leg alvast wat bakpapier op de bakplaat. Heb je geen bakpapier, gebruik dan een bakplaat en vet deze in. Vervolgens ga de appel raspen, als je hiermee klaar bent dan doe je 1 eetlepel stroop,1 eetlepel paneermeel en de geraspte appel bij elkaar. Zorg ervoor dat het deeg niet te plakkerig word, maar ook niet te droog. Maak hier bolletjes van en leg ze op bakpapier.


Doe de snoepjes 50 minuten in de oven op 140 graden, even laten afkoelen.


De snoepjes zijn ongeveer een week tot 2 weken houdbaar.. Ik zou er niet te veel in een keer maken zodat ze ook niet ‘over de datum’ kunnen gaan.


Bron: Paardensnoepjes! | (wordpress.com)


Banaan sticks Benodigdheden:

  • 4 rijpe bananen

  • 300 gram havervlokken

  • Bakpapier/bakplaat


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg alvast wat bakpapier op de bakplaat. Heb je geen bakpapier, gebruik dan een bakplaat en vet deze in. . Pureer de bananen tot er een fijne puree ontstaat. Voeg de havervlokken toe en werk alles tot een glad deeg. Het deeg moet niet te papperig zijn. Is dat wel het geval, kun je er wat havervlokken aan toevoegen. Vorm van het deeg kleine reepjes van ongeveer een centimeter dik en leg ze op de bakplaat. Bak het geheel 20 tot 30 minuten in de oven en laat aansluitend afkoelen.


Bron: Paardensnoepjes zelf maken - ehorses Magazine


Maïssnoepjes Benodigdheden:

  • 200 gram maïsmeel

  • 325 gram stroop

  • 150 gram volkoren haver vlokken

  • Mengkom

  • Bakpapier


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg alvast wat bakpapier op de bakplaat. Heb je geen bakpapier, gebruik dan een bakplaat en vet deze in. Je doet alles bij elkaar in een mengkom, en zorg er voor dat het niet te veel plakt. Als het te droog is doe je er wat water bij (niet te veel) en als het de nat is doe je er wat meel bij. Maak nu bolletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier/bakplaat.


Bak ze 10 minuten af in een oven op 180 ° C.

Laat ze wat afkoelen en je paardensnoepjes zijn klaar!


Bron: Paardensnoepjes! | (wordpress.com)


Rode biet koekjes Benodigdheden:

  • 100 ml bietensap

  • 300 gram havervlokken

  • 200 gram suikerbietensiroop

  • 350 gram volkorenmeel

  • Bakpapier/bakplaat

  • Mengkom


Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 150 ° C. Leg alvast wat bakpapier op de bakplaat. Heb je geen bakpapier, gebruik dan een bakplaat en vet deze in. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het door elkaar tot er een glad deeg ontstaat. Verdeel het deeg in lange rollen en snij ze in plakken van twee centimeter dikte. Leg ze op het bakpapier en bak ze in de oven voor ongeveer 30 minuten. Deze koekjes zijn heel makkelijk te bereiden, maar zijn niet direct gebruiksklaar. Voor het beste en lekkerste resultaat laat je de koekjes één week drogen alvorens ze aan je paard te geven.

Bron: Paardensnoepjes zelf maken - ehorses Magazine



58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page