top of page

Gratis verzenden boven €30,- (NL) | Betaal met Klarna of Ideal | Gratis retourneren 

_MG_1094.jpg

Welkom in onze winkel!

Neem gerust een kijkje, al onze producten zijn ontworpen volgens het Happy Athlete concept en zijn optimaal voor comfort.

Zadeldekken

DSC_0108 _edited_edited.jpg

Sokken

DSC_0342.jpg

Riemen

DSC_0015_edited.jpg

Accessoires

DSC_0300.webp

Wat vinden klanten van onze producten?

Ik ben super tevreden over het dekje van df-horsewear. de pasvorm is super en hij schuift absoluut niet! Daarnaast ziet hij er stoer en classy uit door het patroon en zijn de kleuren origineel.

Super mooie, trendy dekjes! Drogen echt ontzettend snel en liggen heel netjes onder het zadel. Verschillende paarden opgehad met verschillende zadels, geen één die niet goed lag!

Dikke aanrader voor de trendy ruiter maar waar comfort ook belangrijk is!

Super fijne en snelle levering. Dekjes liggen als gegoten en ze geven op insta ook nog handige tips.

Waarom een zadeldek?

Waarom heb je een zadeldek of een sjabrak nodig tijdens het paardrijden? Een dekje gebruik je niet alleen voor de sier, het heeft ook meerdere functies.

- Opname van zweet waardoor het niet direct in je zadel trekt wat er mede voor zorgt dat het leer en de kussens van je zadel beter blijven.
- Afvoer van warmte vanuit onder het zadel.

- Comfortabeler voor je paard door verdeling van de druk.

- Grote vermindering op kans schuurplekken en irritaties.  

De zadeldekken van DF-Horsewear zijn speciaal ontworpen om die functies zo goed mogelijk uit te voeren.

Welke heb je nodig?

Er zijn in principe 3 soorten zadeldekken of sjabrakken:

- Dressuur zadeldek

- Spring zadeldek

- Veelzijdigheid zadeldek

Bij een dressuur dekje is het dekje vierkant gesneden zodat de voorkant recht is en er genoeg ruimte is voor de zweetflappen van een dressuur zadel. Een spring dekje is ronder gesneden en is aan de voorkant extra rond zodat het springzadel er goed onder past. Het veelzijdigheidsdekje is een zadeldek die onder een veelzijdigheidszadel past waarmee je allebei de disciplines zouden kunnen rijden. 

Het soort dekje dat je nodig heb is dus volledig afhankelijk van welk soort zadel dat je hebt.

Welke maat zadeldek?

Het is erg belangrijk om de goede zadeldek maat te nemen. Er zijn een aantal verschillende maten.

- XFULL  zadeldek/sjabrak maat

- Full zadeldek/sjabrak maat

- Cob zadeldek/sjabrak maat

- Pony zadeldek/sjabrak maat

- Shetland zadeldek/sjabrak maat

De maat van je zadeldek/sjabrak is erg belangrijk, indien deze maat niet goed is bestaat er kans op schuurplekken. De randen van een zadeldek zijn altijd wat dikker, indien het dekje te klein is kan dit een drukpunt vormen. Dit kan gaan irriteren en zal dan een schuurplek ontstaan.

Visuele aspecten van een zadeldek of een sjabrak?

Kleur

Er zijn vele manier om een dekje te stylen, ieder heeft zijn eigen smaak en voorkeur. De een wil een fel geel zadeldekje en de ander wil een donkerblauw zadeldekje. Wat wij bij DF-Horsewear hebben gedaan is gekozen voor een aantal kleuren die op alle paarden passen, het zijn prachtige klassieke kleuren in een nieuw jasje. 

Patroon

Een patroon is erg bepalend als het gaat over het uiterlijk van een zadeldekje of sjabrak. Vierkantjes of honinggraad dekjes, er zijn super veel mogelijkheden. Wij bij DF-Horsewear hebben gekozen voor een visgraat patroon, dit heeft 2 redenen. De eerste reden is dat het zadeldekje door dit patroon makkelijk naar de natuurlijke vormen van een paard aan kan sluiten. De 2de is dat het een exclusieve en klassieke uitstraling geeft. Dat is de reden dat wij bij DF-Horsewear een visgraadpatroon zadeldekje hebben.

Hulp nodig bij het kiezen van een nieuw zadeldekje of sjabrak?

Heb je hulp nodig of heb je eventuele vragen, je kan ons altijd een mail of een berichtsturen op Whatsapp. Wij geven met alle liefde en plezier advies en gaan er voor zorgen dat jij het best passende zadeldek koopt. 

bottom of page